Peter Hladký: Patrícia Šuráňová-Karvašová & Band – koncert v Banskej Bystrici

Peter Hladký: Patrícia Šuráňová-Karvašová & Band – koncert v Banskej Bystrici

Patrícia Šuráňová-Karvašová je dcérou známeho banskobystrického džezmena Jozefa Karvaša, ktorý bol spoluzakladateľom a spoluorganizátorom džezového festivalu a džezového života v Banskej Bystrici. Bol kapelníkom džezových orchestrov Jozef Karvaš Band a BB Band Dixieland Jazz Band, kde pôsobila aj Patrícia s manželom Petrom Šuráňom.

Patrícia žije a pôsobí v Brne, ale často a rada prichádza do Banskej Bystrice, kde koncertuje a udržiava džezový odkaz svojho otca a kde má svojich fanúšikov.

Minulý týždeň mala v džezovom klube Hogo Fogo koncert so svojou skupinou. Koncert síce nebol v štýle swingu, či dixielandu alebo tradicionálu, ale v štýle rhytm and blues a Patrícia Šuráňová-Karvašová & Band pripravili pre návštevníkov klubu skvelý zážitok. Skupina v zložení Peter Šuráň – gitara, Martin Javorčík – basgitara, Peter Gogola – bicie, Michal Kubíni – ústna harmonica a Patrícia Šuráňová-Karvašová – spev, vytvorila v klube výbornú atmosféru a nadšené publikum z koncertu odchádzalo nabité pozitívnymi emóciami a energiou.

Atmosféru koncertu sme sa snažli zachytiť a priblížiť na priložených fotografiách.

Peter Hladký, Banská Bystrica, 19. marca, 2023 

Text: © Peter Hladký

Foto: © Peter Hladký

Foto: © Ľudmila Hladká






































Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ing. Peter Hladký: Deň obce Hatné 2023

Peter Hladký: Koncert Solo v Hogo Fogo Jazz & Art Clube

Ing. Peter Hladký: Koncert na nádvorí