Peter Hladký: Konferencia Human Forum 2022 v Banskej Bystrici

Peter Hladký: IX. ročník medzinárodnej konferencie Human Forum 2022 s aktívnou podporou členov Rotary klubu Banská Bystrica

V dňoch 21. až 23. novembra 2022, sa v Banskej Bystrici uskutočnil IX. Ročník medzinárodnej konferencie Human Forum 2022 a II. ročník ľudskoprávnej konferencie Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR na tému Posilňovanie demokracie v regiónoch ako prevencia rastu extrémizmu a Ľudské práva a demokracia ako piliere stability a prosperity. Medzinárodné fórum o demokracii a ľudských právach európskeho významu s veľkým medzinárodným ohlasom, sa uskutočnilo pod záštitou a za účasti prezidentky SR Zuzany Čaputovej, ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislava Káčera, predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Jána Luntera, primátora mesta Banská Bystrica Jána Noska, rektora Univerzity Mateja Bela Vladimíra Hiadlovského a dekana Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov Branislava Kováčika. Na konferencii vystúpila prezidentka SR Zuzana Čaputová, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer, mnohí veľvyslanci krajín EÚ, Japonska, Indie, štátni tajomníci, predseda banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter, primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko a v online vstupoch aj námestníčka ministra zahraničných vecí USA pre civilnú bezpečnosť, demokraciu a ľudské práva Uzra Zeya a podpredseníčka Európskej komisie Věra Jourová, profesori z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a zástupcovia nadácií a občianskych združení.

K úspešnému priebehu konferencie aktívne prispeli členovia Rotary klubu Banská Bystrica. Csilla Dropová bola spoluorganizátorkou konferencie a členou organizačného výboru a okrem toho aj aktívne moderovala a uvádzala jednotlivé podujatia konferencie a panelové diskusie. Profesor Peter Terem, prorektor pre vedu a výskum UMB Banská Bystrica z Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov, bol členom panela, ktorý moderoval ďalší člen RC BB, bývalý štátny tajomník MZV a EZ SR Martin Klus. Konferencie sa okrem prezidenta Rotary klubu Banská Bystrica Stanislava Horvátha aktívne zúčastnili aj ďalší členovia klubu Karol Fabián, aktivista Peter Rusko a Peter Hladký.

Banská Bystrica, 25. Novembra 2022

Text: © Ing. Peter Hladký

Foto: © Ing. Peter Hladký
Foto: © Ing. Ľudmila Hladká


Príhovor prezidentky SR Zuzany Čaputovej


 Prezidentka SR, predstavitelia vlády, kraja a mesta


Prezidentka SR, primátor mesta a župan Banskobystrického kraja

Príhovor námestníčky ministra zahraničných vecí USA



Privítanie prezidentky SR županom Banskobystrického kraja




Prezidentka SR v rozhovoroch s účastníkmi konferencie


Organizátorka konferencie Csilla Dropová uvádza program konferencie


Panelová diskusia - štátna tajomníčka MZVEZ SR, 
profesor Peter Terem a Martin Klus 


Minister zahraničných vecí Rastislav Káčer 
a Pavol Demeš v rozovore na konferencii


Pavol Demeš moderuje panelovú diskusiu


Panelová diskusia účastníkov konferencie


Organizátorka podujatia Csilla Droppová a prof. Mária Patakyová


Neformálna diskusia účastníkov konferencie

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ing. Peter Hladký: Deň obce Hatné 2023

Peter Hladký: Koncert Solo v Hogo Fogo Jazz & Art Clube

Peter Hladký: Smršť kubánskeho jazzu v Banskej Bystrici