Ing. Peter Hladký: Mosty medzi nami

Ing. Peter Hladký: Mosty medzi nami

Plagát podujatia Mosty medzi nami

25. júla 2023 sa v Centre nezávislej kultúry - Záhrada v Banskej Bystrici uskutočnilo podujatie s názvom Mosty medzi nami zamerané na podporu občianskeho združenia Nádej deťom, ktoré pracuje s deťmi z marginalizovaných rómskych komunít v Banskej Bystrici.


Bývalý prezident RC Banská Bystrica Stanko Horváth a súčasný prezident Jaro Holeček odovzdávajú OZ Nádej deťom šek na 500 EUR (Foto - zdroj: Internet)


Programová manažérka OZ Nádej deťom Jolana Nátherová predstavuje združenie a práce detí


Toto podujatie je súčasťou projektu na posilňovanie minorít na rozvoj a posilnenie postavenia znevýhodnených komunít na Strednom Slovensku.


Pani Jolana Nátherová s Michaelom Liptonom vedúcim skupiny The Carpenter Ants, ktorá mnoho rokov podporuje OZ Nádej deťom

Podujatie je príkladom medzinárodnej spolupráce a poslania Rotary, pretože ho okrem grantu z Nórska, Fondu na podporu umenia, Nadácie Zdravé mesto, mesta Banská Bystrica podporili aj mesto Charleston v Západnej Virgínii a hlavne Rotary kluby - Rotary club Charleston, WV, Charleston Vadalia Rotary Club, WV a samozrejme aj náš Rotary Club Banská Bystrica.


Skupina Carpenter Ants z Charlestonu zo Západnej Virgínie, z USA, ktorá vystúpila na podujatí Mosty medzi nami


Členka RC Banská Bystrica Csilla Dropová je spoluorganizátorkou podujatia a spolu s ďalšími členmi násho klubu sa podieľala na jeho úspešnej organizácii. Bývalý a súčasný prezident RC Banská Bystrica Ing. Stanko Horváth a Dr.hc. Ing. Jaroslav Holeček PhD. odovzdali OZ Nádej deťom šek na 500 €. Toto podujatie svojou účasťou podporila väčšina členov nášho RC Banská Bystrica a aj niekoľko členov RC Zvolen.


Csilla Dropová spoluorganizátorka podujatia


Rómska skupina Kalai Kiss Band tiež podporila podujatie




Skupina Kalai Kiss Band roztancovala publikum



Tanečná skupina Roma Sam




Na podujatí vystúpila blues-jazz-soulová skupina The Carpenter Ants z Charlestonu, zo Západnej Virgínie, z USA, ktorá na Slovensku vystupovala už viackrát a niekoľko rokov priamo podporuje OZ Nádej deťom. Okrem nich vystúpila aj rómska skupina Kalai Kiss Band, ktorá roztancovala publikum, skupina Secret Session a rómske tanečné skupiny Roma Sam a Romano Rat.  




V pohodovej atmosfére cez „Mosty medzi nami“ sa podarilo podporiť dobrú vec a pomôcť marginalizovaným rómskym skupinám posunúť sa trochu ďalej. Sme radi, že Rotary je súčasťou takýchto aktivít a ocenením za našu účasť a podporu je aj ďakovný list od OZ Nádej deťom.

Banská Bystrica, august 2023

Text: © Ing. Peter Hladký

Foto: © Ing. Peter Hladký, © Ing. Ľudmila Hladká

 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ing. Peter Hladký: Deň obce Hatné 2023

Peter Hladký: Koncert Solo v Hogo Fogo Jazz & Art Clube

Ing. Peter Hladký: Koncert na nádvorí